Pasta jajeczna
Jajko + Olej kokosowy Użyłam jej do wypełnienia Kong'a.
Ciasteczka Cynamon&Jabłka
Jabłko + mąka + cynamon + odrobina wody Pieczemy ok. 10 minut w 180*C
Szarlotka
Jabłka, mąka orkiszowa, dodatki według upodobań
Gulasz
Gotujemy mięso, marchewkę i ulubione psie dodatki
Gotujemy jakieś mięso, wsadzamy do miseczki zalewamy wywarem i dodatkowo rozpuszczamy łyżeczkę żelatyny. Rozpuścić, schłodzić i gotowe. Będzie to świetny sposób na schłodzenie psiaka w upały, przygotowaną galaretkę wystarczy jedynie zamrozić.
Pierniczki
Suszona marchewka
Wysuszona na grzejniku :p
Ciasteczka sezamowe
Sałatka
Pasztet
Ciasteczka z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi
Opłatek
To już moja coroczna tradycja od nie pamiętam kiedy.
Wszystkim pragnę złożyć jak najlepsze życzenia świąteczne. Wesołych świąt, udanego sylwestra, cudownego następnego 2016 roku.
Niech Waszym psiakom nigdy nie brakuje chęci do pracy z Wami, Piłeczek no i oczywiście smakołyków!
2016 niech będzie rokiem sukcesów, i przyjemnej pracy. Niech weterynarz będzie miejscem wyłącznie corocznych szczepień! Mam nadzieję, że porozmawiacie ze swoimi psiakami, kotami w wigilijną noc, takie cuda na święta :)
Niech Wasze pociechy nie wystraszą się huków w sylwestrową noc. Spełniajcie marzenia!
Wesołych Świąt!
Ps. W środę 16.12 wysłałam paczkę świąteczną dla Schroniska Kundelek w Rzeszowie. Na dniach powinna dojść (poczta polska achh). W którymś z poprzednich postów pokazywałam Wam co wyślę (duża obroża, piłeczka dla kotów, dysk dla psa i aport z piszczałką ;). Ku mojemu zaskoczeniu przesyłka nie była droga, wyszła koło 8 zł. A w następnym roku mam jeszcze lepszy pomysł na obdarowanie psiaków i kotów.
Pozdrawiamy R&P
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńPrzecież Psom nie wolno kakaa.
OdpowiedzUsuńPozostałe pomysły świetne :). Sorry za tamten komentarz, ale przez przypadek mi się kliknęło :D.
Słuszna uwaga. Sądzę jednak, że w ilościach pół łyżeczki na partię ciastek psiakowi nic się nie stanie. Można również wykonać w wersji bez kakaa. ;)
UsuńMy w tym roku mamy pierniki, duuużo pierników :) Wesołych Świąt!
OdpowiedzUsuńJa bym żelatyny nie dodawała. Galaretka utworzy się sama, sama zamieni się w stałą konsystencję, wystarczy chwilę odczekać. Wesołych Świąt! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy Wiktoria&Fado |Biscuit Life
Wiem, że z mięsnego wywaru by się sama galaretka zrobiła, ale wolałam dodać żelatyny, bo nie byłam pewna czy stężenie jest odpowiednie do ścięcia się :)
Usuń